ÚJRAKEZDÉS TIKHEGYEN, TÁNCOLJUK KÖRBE GYULAFIRÁTÓTOT

2021.07.31-2022.06.30

Számunkra a 2021-es év számos programot hozott, nagyon sokféle, változatos rendezvényeket szerveztünk, ezzel is igyekeztünk a közvetlen térségünk közösségét építeni.

Első lépésként ebből a pályázatból a PR és reklám költségeinket költöttük el, egységes pólókat terveztettünk. A https://www.facebook.com/Tikhegyi-Gyöngytyúkok-107497084039094 oldalon havonta legalább 2x hirdetjük a #csoorisandoralap promócióját.

2021. november 12-én 16 órától MÁRTON NAPI LÁMPÁSKÉSZÍTÉST szerveztünk, libazsíroskenyér partival, libakereséssel és táncházzal.  Nagyon sokan jöttek el, mivel az óvodában is elmaradt lámpás felvonulás és az iskolából is jöttek gyerekek.

A táncházat a Kőris zenekarral szerveztük meg. A képeken láthatóak a pólóink is.

2021.novemberben felléptünk a hajmáskéri KOLBÁSZTÖLTŐ FESZTIVÁLON Gyönygycsibékkel és a hajmáskéri Vadgalambokkal.

Hagyományos programjaink egyike, a KARÁCSONYI ÜNNEPVÁRÁS. Karácsonyi dalokkal énekekkel köszöntjük az adventet és az előttünk álló ünnepeket. Programunkhoz felkértünk két gimnazista lányt, akik együtt énekelnek, zenélnek. Számukra fontos a megmérettetés, mi meg szívesen támogattuk őket. Megtisztelt bennünket az országgyűlési képviselőnk, aki Ady Endre Karácsony című versét mondta el a résztvevőknek. A végén forralt borral, teával, pogácsával, zsíros kenyérrelés a gyerekek által sütött mézeskaláccsal kedveskedtünk a résztvevőknek.

Átlépve a 2022-s évbe februári programunk a FARSANG ÉS A HOZZÁTARTOZÓ TÁNCHÁZ volt 2022.02.11-én. Farsangi fánkot és csörögét sütöttünk és táncházaztunk, közel 50 résztvevővel a helyi 2022.02.18-án Tikverőztünk, Kiszebábot égettünk és Litter Bea népművelő a gyerekekkel fahangszert készítettművelődési házban.

2022. március 25-én tartottuk az ÉLŐ NÉPHAGYOMÁNY c. programunkat, ahol is a régi népviseleteket és azok újragondolását mutattuk be a modern kor ruháin. A programot Váradi Bence- néptáncoktató tartotta, aki a Balatonalmádi Néptáncműhely oszlopos tagja. A program része volt a várpalotai Cserregő Néptáncegyüttes Recefice csoportja. Forgács Zoltánné ruháit és ékszereit mutattuk be. Az ezt követő táncházat a Magyarhang Zenekar kísérte.

Pünkösdkor Nagyesztergáron voltak a Gyöngytyúkok fellépni a Cserregő Néptáncegyüttessel.

Részt vettünk a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztiválon Pápán 2022.június 11-én. Felemelő érzés volt, köszönjük Müller Anitának a szervezést és a lehetőséget, hogy ez a fesztivál létrejöhessen.

Ugyanezen a napon felléptünk este a gyulafirátóti falunapon, ahol a Tikhegyi Gyöngycsibékkel táncoltunk Mezőföldi táncokat.